סוגי בשר מיוחדים ב-5 מדינות שחייבים לטעום בחופשה הבאה

סוגי בשר

מכירים את הרגע הזה בחופשה כשאתם מריחים ניחוח של בשר על האש ופשוט נעצרים במקום? בכל מדינה יש את סוד הבשר המיוחד שלה, מהאסאדו הארגנטינאי שנצלה לאט על גחלים ועד לוואגיו היפני המפורסם שנמס בפה. אילו סוגי בשר קיימים? המון! אבל, הינה חמישה סוגי בשר מדהימים ממדינות שונות שהופכים כל ארוחה לחוויה בלתי נשכחת וגם הסיפור המיוחד מאחורי כל אחד מהם.

ארגנטינה: ממלכת האסאדו והצ'וריפאן

ארגנטינה היא פשוט גן עדן לאלה שאוהבים בשר. מה שהכי מיוחד שם הוא האסאדו, כי הם צולים שם בשר על גחלים, והוא פשוט יוצא מדהים. יש להם המון שטחי מרעה שנקראים פמפס, והפרות שם אוכלות רק עשב טרי, דבר שהופך את הבשר שלהן לעסיסי במיוחד עם פסים דקים של שומן. המאכל הכי פופולרי ברחוב הוא הצ'וריפאן שהוא בעצם כריך פשוט אבל טעים בטירוף. לוקחים נקניקיית צ'וריסו, שמים אותה בלחמנייה פריכה ומוסיפים מעל רוטב צ'ימיצ'ורי טרי. הדובדבן שבקצפת הוא הטירה דה אסאדו שאלה צלעות בקר חתוכות דק שצולים לאט לאט על האש, והן סופגות את הטעם של העשן והתבלינים, וככה מקבלים נתח בשר עם טעם עשיר ועמוק.

טורקיה: אומנות הצלייה על גחלים

בטורקיה יודעים להכין בשר ברמה אחרת לגמרי. אחת המנות הכי מיוחדות שם היא שיפודי שקדי עגל או חלוויאת של עגל. לוקחים נתחים רכים של שקדי עגל ומשרים אותם בתערובת תבלינים מהמטבח הטורקי, ואחר כך צולים את הבשר על גחלים חמות עד שהוא מקבל צבע חום זהוב יפה מבחוץ, אבל נשאר עסיסי בפנים. בדרך כלל מגישים את השיפודים האלה עם אורז פילאף מתובל וסלט טורקי טרי לצד.

 

סוגי בשר

 

יפן: הוואגיו המושלם

ביפן, הקצבים עובדים בצורה מדויקת ומקצועית כדי להכין את הבשר הכי איכותי שאפשר. הוואגיו היפני, במיוחד מאזור קובה, הוא אחד מסוגי הבשר הכי יוקרתיים שיש בעולם. מה שהופך אותו למיוחד הוא הפסים הדקים של השומן שמשתלבים בתוך הבשר, השיוש, דבר שנראה כמו יצירת אומנות של הטבע. השילוב הזה נותן לבשר טעם עשיר במיוחד, והוא פשוט נמס בפה. ביפן נוהגים להגיש את הבשר בפרוסות דקות בסגנון "שבו שבו" שבו הסועדים מבשלים את פרוסות הבשר העדינות במרק חם ועשיר.

ברזיל: שורסקריה ופיקאניה

בברזיל יש מסעדות מיוחדות שנקראות "שורסקריה", והן מפורסמות בזה שאפשר לאכול בהן כמה בשר שרוצים. הכוכב האמיתי במסעדות האלה הוא הפיקאניה שהוא נתח בשר מהסינטה העליונה שיש עליו שכבה דקה של שומן. השומן הזה גורם לבשר להיות ממש טעים כשצולים אותו. מה שהופך את החוויה למיוחדת הוא שהטבחים צולים את הבשר על שיפודים גדולים וחותכים אותו ישר לצלחת של האורחים. הברזילאים פיתחו שיטת צלייה מיוחדת שמוציאה את הטעם הכי טוב מהבשר ושומרת עליו עסיסי.

הודו: תבשילי בשר עם נשמה

בהודו יש הרבה אנשים שלא אוכלים בשר בכלל, אבל דווקא בגלל הסיבה הזו התפתחו שם מתכונים מדהימים של תבשילי כבש ועז. אחד המפורסמים שבהם הוא הרוגן ג'וש שהוא תבשיל כבש שמבשלים עם המון תבלינים מיוחדים, והוא לא סתם עוד תבשיל, אלא הטבחים ההודים לוקחים את הזמן ומבשלים את הבשר לאט לאט עם תערובת תבלינים שנקראת מסאלה. אחרי כמה שעות של בישול, הבשר כל כך רך שהוא פשוט נמס בפה, והטעמים של התבלינים חודרים עמוק לתוך הבשר.

לסיכום

כשמדברים על תרבות הבשר בעולם, כל מדינה מביאה איתה סגנון וטעמים מיוחדים משלה, מהאסאדו המפורסם של ארגנטינה שמכינים על גחלים לוהטות, דרך השיפודים המתובלים של טורקיה, ועד הוואגיו היוקרתי של יפן עם הפסים העדינים של השומן שנמסים בפה. מעניין לראות איך בברזיל הפכו את חוויית אכילת הבשר למשהו חברתי עם השורסקריות שלהם, ואיך בהודו, על אף שרוב האוכלוסייה צמחונית, דווקא פיתחו תבשילי בשר מתובלים שהפכו לאגדה. בכל מקום הבשר מקבל פרשנות אחרת, אבל דבר אחד משותף לכולם והוא האהבה והכבוד למסורת ולאיכות של הבשר.

סוגי בשר

שאלות? אנחנו כאן לענות

מאמרים נוספים באותו נושא

נגישות